Hoppa till innehåll

Arctic Thai

Din guide till Thailand och thailändsk kultur i Sverige

Vi på Arctic Thai är experter på Thailand. Här kan du ta del av våra bästa tips. Vi vänder oss både till dig som reser till Thailand för första gången och till dig som är en van resenär, eller som kanske till och med valt att bosätta dig i landet. Vi värnar även om den thailändska kulturen i Sverige och tipsar om restauranger och recept på thailändsk mat. Kort sagt håller vi dig uppdaterad om allt som rör vårt favoritland! Håll dig à jour med vår välbesökta blogg.

Att resa till Thailand har blivit oerhört populärt, och vi tipsar inte endast om det mest välbesökta destinationerna utan även om de lite mer undangömda guldkornen.

Packning till Thailand
Resa till Thailand

Varför namnet Arctic Thai?

Det finns flera anledningar till att vi valt att kalla oss för Arctic Thai. Namnet står för vår vision om att ta den thailändska värmen till Sverige. Vi vill sprida thailändska recept och kultur.

Några läsare har gjort oss uppmärksamma på att det även finns restauranger i Sverige med samma namn som vår sajt. Vi vill understryka att vi inte har något samarbete med dessa. Även om vi naturligtvis gärna tipsar om den spännande smakfusion mellan det norrländska och det thailändska köket som de bjuder på.

EXPERTTIPS OM THAILAND

Arctic Thai – kulturella skillnader mellan Sverige och Thailand

Vi på Arctic Thai får ofta frågan om vilka kulturella skillnader som finns mellan Sverige och Thailand. Det finns en rad saker som är bra att veta innan du reser till landet. När du utforskar Thailand i Sverige kommer du snabbt slås av hur viktigt det är med artighet för thailändare.

Thailändare lägger till artighetsfraserna kaa (för en kvinna) och kap (för en man). På thailändska hälsar du genom att säga ”sawadee kaa” eller ”sawadee kap”, sätta ihop handflatorna och buga lätt med huvudet. När det kommer till packning till Thailand bör du tänka på att thailändare inte visar lika mycket hud om västerlänningar. Ta med en sarong eller liknande täckande plagg.

En smak av Thailand

Vi brinner för thailändsk mat och tipsar regelbundet om de bästa recepten. Det thailändska köket innehåller en stor mängd rätter med ris, fisk och grönsaker som bas. Då den thailändska kustremsan är omfattnade är skaldjur och fiskrätter vanligare än kötträtter. Kryddor som thaländsk curry, ingefära och vitlök sätter smak på maten. 1987 öppnades den första thailändska restaurangen i Sverige, idag finns det en mängd thairestauranger över hela landet.

I Thailand äter man med gaffel och sked. Gaffeln används för att skyffla mat på skeden och det är den senare som man stoppar maten i munnen med. Vill du veta mer om Thailand? Tipsa gärna oss på Arctic Thai om du vill läsa om ett specifikt ämne. Vi uppdaterar kontinuerligt bloggen i syfte att göra vår sajt till en heltäckande kunskapsbank om Thailand.

Thai mat