Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Det thailändska köket

Det thailändska köket

  • av

I det thailändska köket används mycket grönsaker, ris, nudlar, fisk och skaldjur i väldigt goda rätter. Kryddningen består ofta av koriander, ingefära, chili, vitlök och olika currypastor, sojasås är också vanligt. En populär rätt är pad thai, en rätt med nudlar, räkor, kyckling, ägg, böngroddar, lime och chili med hackade nötter ovanpå. Vill man ta en cigg efter maten får det bara ske på utmärkta platser, snus är okej men säljs inte i Thailand. E-cigg är förbjudet att använda eller ta in i landet men e-ciggbutiken cigge har snus också. I Thailand äter lokalbefolkningen mindre portioner men vid många tillfällen under en dag. En vanlig måltid består av 2-3 förrätter, flera huvudrätter och en efterrätt. Ni får inte missa att prova Tom Yum Gang som är en soppa med färska räkor, champinjoner, citrongräs och fisksås. Thailändare använder som regel inte salt utan får till sältan med hjälp av fisksåsen.

En thailändsk maträtt
Thailändsk mat som tillagas