Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Rolig fakta om Thailand

Rolig fakta om Thailand

Rolig fakta om Thailand

Thailand är som känt ett drömresmål för många svenskar och det är lätt att se varför. Vem gillar inte värme, god mat, god dryck och lite äventyr. Dessutom får man nästan alltid ett varmt bemötande från det trevliga folket. Men som i alla länder bör man anpassa sig efter deras lagar, seder och levnadssätt. Vi kommer gå igenom lite rolig fakta om Thailand.

Om du planerar att resa till Thailand finns det vissa saker du bör veta som att inte stampa på mynt om du tappar dem, aldrig prata illa om kungen och mycket annat. Men vi kommer i denna artikeln gå igenom betydligt roligare fakta.

Glöm inte Byxorna…

Det är straffbart att lämna boendet i Thailand utan underkläder. Du kan även hamna i trubbel med polisen om du kör bil i bar överkropp, vilket många turister råkar ut för. Thailand är även hem för världens minsta fladdermus, Trynfladdermusen. Den blir ofta inte längre än 3 cm.

Förutom läckra stränder och en varierande natur har Thailand ca 1430 öar. Det går att ta sig till många av dem via båt eller färjor. Några av de mer kända öarna är Koh Samui, Koh Samet, och Phi Phi Islands där Bond spelandes in.

Annan rolig fakta om Thailand

Thailand är ett anrikt land där kulturen lever kvar än idag. Buddha är en stor del av kulturen och vi har gjort en lista om detta.

  • Alla män i Thailand kommer någon gång under sitt liv att vara munk.
  • Det finns över 30 000 tempel i Thailand
  • Thailand är hem till världens största Buddha staty utav guld.

Hem till världens minsta och största däggdjur

På grund av Thailands varierande natur har landet även ett brett sortiment av både fauna och flora. En rolig fakta om Thailand är att man uppskattar att ca 10 % av alla världens djurarter finns i Thailand. Vi nämnde ju tidigare världens minsta fladdermus.

Landet är kanske mest känt för sina elefanter även om de flesta är tama. Men det är även intressant att humlebiten, världens minsta däggdjur, som även är hotat, lever i Thailand. Här lever dessutom världens största däggdjur, valhajen, på Thailands kust. Res till Thailand för att uppleva allt som naturen har att erbjuda.