Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Thailand fakta – Vilken valuta behövs för tahailandsresan?

Thailand fakta – Vilken valuta behövs för tahailandsresan?

  • av
Thailand fakta

När du ska resa till Thailand är det mycket du måste tänka på. Ju mer Thailand fakta du tar reda på i förväg desto mer kan du koppla av när det är dags för resan. Det ligger ju på en helt annan världsdel och det kan uppstå vissa kulturkrockar. Dessutom måste du förbereda dig genom extra vaccin och växla in pengar.

Resa till Thailand under pandemin

Thailand har ända sedan pandemin bröt ut haft väldigt strikta inreseregler och krävde att alla skulle sitta i 14 dagars karantän. Numera måste du även vara dubbelvaccinerad för att få komma in i landet. Dessa regler ändras hela tiden så det enklaste är att du får Covid 19 information från ambassaden. De vet vad som gäller. Det kan du kolla upp tillsammans med annan relevant Thailand fakta inför din nästkommande resa. Då kommer allt gå smidigare.

Du bör också se över din packning till Thailand så du inte glömmer något viktigt. Numera räcker det inte att ta med sig passet, du måste ha ditt vaccinpass. Detta kan du normalt ladda ner digitalt. Du bör även kolla upp vad flygbolaget har för bestämmelser och inte bara var som gäller efter inresa.

Thailand fakta om valuta

När du ska resa till Thailand är det också bra att växla pengar. De har som bekant en egen valuta som heter Baht. Det är inte säkert att du kan betala med kort på alla ställen i Thailand och det är också skönt att ha lite kontanter. Det finns självfallet bankomater i Thailand men många tycker det är smidigare att växla på förhand. Då får du normalt än bättre växelkurs vilket är en fördel.

Om du tittar på en valutaomvandlare kan du se allt från USD to SEK till hur mycket SEK är värda i Baht. Just nu är 10 Baht cirka 2,70 svenska kronor. Thailand har ett rykte om att vara väldigt billigt och du kan ha en riktigt fin semester även med en mindre budget om du vill.

Njut av Thailand

En resa till Thailand handlar inte bara om Thailand fakta och de praktiska delarna. Det är också ett helt fantastiskt land som verkligen har mycket att erbjuda. Oavsett om du gillar sol och bad eller vill ha storstadsliv finns det mycket att upptäcka. Därför passar det både för barnfamiljer och soloresande. Det finns något för alla med andra ord.

Många som reser till Thailand återkommer år efter år och det säger mycket om landet i sig. Det är ett riktigt drömresmål där alla kommer hitta sin absoluta favoritplats.

Etiketter: