Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Thailand restips

Thailand restips

Sanphet i Thailand

Thailand har varit en favorit bland svenskar i flera år och det är inte svårt att förstå varför. Fantastiska stränder, god mat och vänliga människor. Oavsett om du reser som familj , singel eller par finns det mycket att upptäcka. Här följer flera Thailand restips som du kan ha med dig inför din nästa resa. Det är ett land med något för alla.

Besök olika tempel i Thailand

De flesta tänker nog automatiskt på sol och bad när de hör Thailand restips men faktum är att det finns en helt annan sida av landet. De är också kända för sina magnifika tempel som är helt fantastiska att beskåda. Det är verkligen en helt annan kultur än här i Sverige. Förberedd för en sådan utflykt när du planerar din packning till Thailand. Det är också en perfekt utflykt om du vill ha en paus från solen.

Thailand är ett av de länder som har haft hårdast restriktioner när det kommer till corona. Därför bör du nu kolla upp vad som gäller angående vaccination. Om du ska åka till Thailand rekommenderas du också vaccinera dig mot Hepatit A och gulsot. Kontakta en läkare i god tid innan om du vill ha rådgivning.

Thailand restips för storstadsälskaren

Om det är storstadsliv du vill ha så finns det knappast något bättre ställe än Bangkok. Det är Thailands myllrande huvudstad som bjuder på fantastisk och annorlunda shopping. Om du verkligen vill uppleva riktig thaimat är det hit du ska bege dig. Du kan till exempel besöka den lokala favoriten P Kitchen som är så långt ifrån turistställena du kan komma. Passa på att frossa i klassiska thailändska rätter som kyckling och stekt ris.

Bangkok har under flera år haft ett mytomspunnet nattliv där det verkligen finns något för alla. Det enda som fattas är ett casino och spellhall. Det beror på att denna typen av spelande är förbjudet i Thailand. Som tur är kan du hänga med i Lotto resultat via din mobil om du har spelat hemifrån innan du åkte.

Tips för barnfamiljen

Du som reser med barn och bara vill ha sol och bad kan med fördel välja Khao Lak. Här har livet sin stilla gång och stränderna är fantastiska. Skulle ni vilja åka på en utflykt kan ni besöka den vackra nationalparken som omger området. Det är bara ett av många thailand restips för denn ord och område i landet.

Om du vill se hur lokalbefolkningen i Thailand lever så är ett besök i staden Takua Pa Old Town att rekommendera. Den ligger bara en mil från de vackra stränderna.

Etiketter: