Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Thailand tips – förbered dig online!

Thailand tips – förbered dig online!

  • av
Thailand restips

Thailand är för många det absoluta drömresmålet och det är ett land som har allt att erbjuda. Genom att läsa på om olika Thailand tips innan din resa kan du se till att få ut maximalt av din vistelse. De milslånga sandstränderna och det fantastiska klimatet är bara två anledningar att resa till landet. Det finns så mycket mer att upptäcka.

Var förberedd innan resan

Ett av våra viktigaste Thailand tips är att vara väl förberedd inför resan, särskilt nu i pandemitider. Thailand har haft väldigt strikta inreseregler från flera länder inklusive Sverige. Kolla ambassadens reseinformation för Thailand för att se vad som gäller i nuläget. Kom ihåg att dessa regler kan ändras snabbt och att du måste vara flexibel. Hör också efter med flygbolaget om de har några särskilda regler du ska förhålla dig till. Då kommer resan gå smidigare.

Att resa till Thailand på egen hand kräver ofta god planering. Därför erbjuder många resebolag färdiga charterresor med flyg, transfer och hotell. Det är ett väldigt bra alternativ för dig som reser med barn och vill kunna maximera din avkoppling. Då blir det mindre att tänka på efter bokning.

Thailand tips om marknader

Något som är unikt med Thailand är deras urval av marknader. Det är verkligen en upplevelse i sig. Du kan till exempel göra ett besök i huvudstaden Bangkok och upptäcka all spännande shopping. Det är långt ifrån vad vi har hemma i Sverige. Om du vill uppleva något mer annorlunda kan du gå på en flytande marknad. Då åker du alltså med långbåt förbi en rad olika stånd där du kan handla mat och annat.

För att komma till en sådan marknad måste du förmodligen transportera dig en bit. Hör med ditt hotell hur du enklast kommer dit. På vägen kan du roa dig med ett PayPal casino eller bara njuta av de fantastiska miljöerna. Då kommer du se att Thailand är så mycket mer än bara ständer och god mat.

Åk till Elephant Nature Park

Ett annat Thailand tips som du inte får missa är att göra ett besök i Elephant Nature Park. Detta är ett center där man räddar elefanter. När du kommer på ett besök har du möjlighet att hjälpa till. Du kan faktiskt även stanna som volontär om du skulle önska. Det är en spännande möjlighet att se dessa djur på nära håll.

Denna park ligger i norra Thailand så det kan vara en ganska lång resa. Då kan du passa på att göra ett stopp på vägen och se andra byar i Thailand.