Hoppa till innehåll
Home » Blogg » Vad är klassisk thaimassage?

Vad är klassisk thaimassage?

Thaimassage

Thaimassage kommer ursprungligen från Indien, och kom till Thailand för över 2500 år sedan. Den tog då inspiration från kinesiska medicinkonster och är idag ett vanligt inslag hos flera skönhetssalonger. Massören använder inte endast händer, utan även armbågar, fötter och ben för att kunna använda sin vikt att massera med. Massagen är en av fyra grenar i thailändsk medicin. De andra är örter, kost och en spirituell del.

Thaimassage är inspirerad av ayurveda och yoga

Du behöver inte resa ända till Thailand för en avkopplande thaimassage utan det räcker med att boka en massage hos någon av alla svenska salonger som erbjuder thaimassage. Thaimassage är inspirerad av yogans stretching, ayurveda och buddhism vilket är en spännande kombination. Det brukar även ingå akupressur i den här typen av djupgående massage. Det börjar med att du lägger dig raklång på en madrass och massören börjar vid benen och arbetar sig därefter uppåt.

Mer än en massage

Det sägs att en thaimassage är så mycket mer än en vanlig massage. Den arbetar på att skapa större närvaro i kroppen och rörlighet. Det kan sägas vara terapeutisk, och bidrar till en större balans i energin. Varför inte pröva massagen inför en resa till Thailand? Det kan få dig att komma i rätt stämning inför alla de nya miljöer, platser, människor och kultur du kommer möta väl på plats. Denna upplevelse kan du ta med dig tillsammans med din packning till Thailand men också skapa många fler. Om du vill hitta dig själv på ett andligt plan är Thailand ett fantastiskt resmål. Det underlättar med ett öppet sinne för att ta in det du kan få komma att uppleva och se väl på plats.

Detta kännetecknar thaimassagen

Det som är speciellt för en thaimassage är att du inte behöver ta av dig kläderna. Du rekommenderas att ha sköna och lösa kläder, samt undvika tajta jeans. Massören använder inte heller någon olja. En session varar normalt mellan 1-2 timmar och om du går regelbundet kommer du snart att känna dig mindre stel i kroppen. Det beror på att massören arbetar med din bindväv och spänningar i kroppen. Det kan även kombineras med andra friskvårdsaktiviteter om du önskar.

Etiketter: